Vormingscentrum Onderwijs Mechelen

Outdoor learning & playing

29-04-2025
Bellenbos - Bellestraat thv nr 24 - 1790 Affligem

De natuur en de omgeving meer integreren in het klasgebeuren, is een mooie uitdaging die meer en meer aan belang wint. Steeds meer onderzoek en ervaring wijst uit dat buiten zijn in de natuur een zeer gunstig effect heeft op het leren en het zijn. Tijdens deze vorming geven we vanuit onze ervaring in het begeleiden van kinderen in de Nestelbossen en vanuit onze ervaring in het onderwijs veel praktische ideeën rond activiteiten, materiaal en begeleiding in de natuur. Ook gaan we kijken hoe een Nestelbos is opgebouwd en ingericht en kunnen waardevolle ideeën rond inrichting van een eigen groene ruimte meegenomen worden. Telkens is er ook tijd en ruimte om samen te brainstormen en ideeën uit te wisselen. We gaan zelf aan de slag en voelen ook zelf het deugddoend effect van een hele dag buiten leren en leven.

 

Opgelet: De vorming vindt plaats in het Bellenbos, Bellestraat ter hoogte van nr 24, 1790 AFFLIGEM (overzijde Bouwpunt De Doncker). Deelnemers gaan rechtstreeks naar daar. De vorming zal buiten plaatsvinden. Lunch is inbegrepen.

 

Na deze vorming kan je…

  • kinderen ondersteunen om echt en diepgaand contact te laten maken met de natuur en de omgeving;
  • een doordachte materialenlijst opmaken voor buitenactiviteiten met kinderen en ideeën verzamelen rond inrichting van de buitenruimte;
  • gemotiveerd aan de slag om na te denken over een eigen klas- of schoolproject waar de natuur en omgeving een grotere rol gaan spelen, dankzij gezamenlijk denkwerk en uitwisseling tijdens de vorming.

Doelgroep

klasleerkrachten en zorgleerkrachten - kleuteronderwijs en 1e graad lager onderwijs

Locatie opmerkingen

De vorming vindt plaats in het Bellenbos, Bellestraat ter hoogte van nr 24, 1790 AFFLIGEM (overzijde Bouwpunt De Doncker). Deelnemers gaan rechtstreeks naar daar. De vorming zal buiten plaatsvinden.

Opmerkingen

Zorg voor wandelschoenen, kledij die vuil mag worden en geschikt is om een volledige dag buiten actief bezig te zijn, aangepast aan de weersomstandigheden.

Datum en tijd

dinsdag 29 april 2025 (09:30) ⇾ maandag 30 juni 2025 (15:30)

Einde inschrijvingen: zaterdag 26 april 2025 (23:59)
Annulatie mogelijk tot: zaterdag 15 juni 2024 (23:59)

Programma

Docenten

Sofie Mertens

Sofie Mertens

kleuterleerkracht en pedagogisch begeleider Nestelbossen - Bellenbos, Affligem

Meer

Prijs

Student: 125,00 EURPrijs opmerkingen

Lunch is inbegrepen.

Contactpersoon