Vormingscentrum ICT en Technologie

AutoCAD

22-10-2024
Campus Geel - Kleinhoefstraat 4 - 2440 Geel

AutoCAD is een krachtig CAD/CAM-programma van Autodesk met meer dan 3.5 miljoen geregistreerde gebruikers dat gebruikt wordt door architecten en hun medewerkers, ingenieurs, designers, ontwerpers, ontwikkelaars, technisch tekenaars,... Met dit digitaal tekenbord produceer je professionele tweedimensionale technische tekeningen. In Autocad teken je elk element apart. Het is een grafische verzameling lagen met gegevens over punten, lijnen en richtingen. De software wordt in verschillende technische toepassingen gebruikt zoals architectuur, bouwkunde, civiele techniek, ruimtelijke ordening, mechanische techniek en werktuigbouwkunde. Het programma heeft een open structuur en is gebruiksvriendelijk.

 

AutoCAD: praktijkgerichte opleiding

Tijdens deze opleiding leer je op een praktijkgerichte manier 2D-tekeningen tekenen, arceren en bematen, maar vooral ook hoe je een technische tekening moet opbouwen om het duidelijk en overzichtelijk te houden.

 

Je krijgt les van Thomas More-docent Koen Van Meeuwen. Een ervaren lesgever met bakken ervaring die hij graag met je wil delen.

 

We werken met doeltreffende tips en tricks uit de praktijk, zodat je relatief snel met AutoCAD aan de slag kan. AutoCAD leer je stap voor stap en daarom wordt er bij de aanvang van de training uitgebreid aandacht besteed aan de belangrijkste functionaliteiten van het programma. Daarop bouwen we vervolgens verder, zodat je aan het eind van de lessen voldoende kennis hebt om je skills verder uit te breiden en aan te scherpen. 

 

Deze opleiding is erkend door het departement Werk en Sociale Economie van de Vlaamse Overheid in het kader van het Vlaams Opleidingsverlof voor werknemers. Daarnaast kan je uiteraard ook de KMO-portefeuille aanvragen. 

 

 Omdat je een professionele opleiding volgt, krijg je bovendien van Autodesk een jaar lange gratis educatieve toegang tot AutoCAD.*

 

*(Deze educatieve toegang wordt verleend door Autodesk, Thomas More heeft hier geen invloed op. Wij kunnen dus niet garanderen dat zij hun beleid hieromtrent in de toekomst niet veranderen). 

 

 

Tijdens de opleiding AutoCAD komen de volgende aspecten aan bod:

  • werkomgeving AutoCAD
  • verschillende positioneringsmogelijkheden in AutoCAD: absolute, relatieve en polaire coördinaten
  • basis grafische entiteiten: punt, lijn, cirkel, vierkant, boog, spline, constructielijn en polylijn
  • wijzigen en manipuleren van entiteiten: afronden, afschuinen, roteren, verschalen, spiegelen, uitrekken, trimmen, verplaatsen, kopiëren, uitlijnen, patronen en grips
  • structuur en notaties: arceringen, bemating en tekst
  • tekeningen overzichtelijk maken d.m.v. lagen
  • printen vanuit modelruimte en vanuit de layout
  • aanmaken van blokken
  • attributen toevoegen aan blokken en dynamische blokken
  • aanmaken van een bibliotheek van standaardcomponenten

Lesmomenten

Dit is een 5-daagse opleiding die doorgaat op: Di 22/10, 5/11, 12/11, 19/11 en 26/11/2024

Lessen van 09:30 - 12:30 / 13:30 - 17:00 (op 26/11/2024 tot 17:30)

Doelgroep

De opleiding AutoCAD is zeer interessant voor medewerkers en zelfstandigen die professioneel willen werken met CAD/CAM en die actief zijn in o.a. elektro, sanitair, bouw, mode, veiligheid en interieur. Deze opleiding is erkend door het beroepsinstituut van vastgoedmakelaars voor in totaal 3 lesuren.

Toelatingsvoorwaarden

Er is geen specifieke voorkennis vereist (uiteraard wel kunnen werken met een computer), maar het is logisch dat je technische interesse hebt. 

Opmerkingen

Volgende zaken zijn inbegrepen in de prijs:

·        cursusmateriaal

·        koffie, thee of frisdrank tijdens de pauzes

·        lunch

Tijdens deze opleiding werk je op je eigen laptop: vergeet deze dus zeker niet mee te brengen. Heb je geen laptop: geen probleem: er staan ook een aantal vaste PC’s in het opleidingslokaal. Geef het wel even aan bij je inschrijving.

Wij zorgen indien nodig voor een AutoCAD-licentie die 1 jaar geldig blijft. Wil je hiervan gebruik maken, mail dan even naar kristof.nuyts@thomasmore.be (Aanbod geldt zolang AutoDesk dit blijft aanbieden aan onze onderwijsinstelling).

Voor deze opleiding kan gebruik gemaakt worden van het Vlaams OpleidingsVerlof (https://www.vlaanderen.be/vlaams-opleidingsverlof)

Datum en tijd

dinsdag 22 oktober 2024 (09:30) ⇾ dinsdag 26 november 2024 (17:00)

Einde inschrijvingen: dinsdag 22 oktober 2024 (00:00)
Annulatie mogelijk tot: dinsdag 15 oktober 2024 (00:00)

Programma

Prijs

Deelnemer: 1400,00 EUR

Contactpersoon

Kristof Nuyts

Kristof Nuyts

0472/974353

kristof.nuyts@thomasmore.be