Vormingscentrum ICT en Technologie

MS Project

20-05-2025
Campus Geel - Kleinhoefstraat 4 - 2440 Geel

Microsoft Project is een krachtig, gebruiksvriendelijk en veelzijdig programma om het beheer en de planning van verschillende soorten projecten te ondersteunen. Het wordt bijvoorbeeld vaak gebruikt in de bouwsector. Projectleiders kunnen er taken mee inplannen en ze aan elkaar koppelen door onderlinge relaties te leggen. Ze kunnen hun projecten visueel beoordelen op een Gantt-chart, wijzigingen aanbrengen in de tijdsduur van een taak, de werklast controleren, resources optimaal inzetten,...

 

De gebruikersinterface van MS Project leunt erg nauw aan bij andere Microsoft Office programma's zoals Word en Excel, waardoor de instapdrempel erg laag is. Het programma heeft echter zoveel mogelijkheden en opties dat het erg tijdrovend en weinig efficiënt is om het enkel door zelfstudie optimaal te leren hanteren. Daardoor gebruiken sommigen enkel de meest elementaire functies zoals het manueel aanmaken van een goed ogende Gantt-chart en gaan daarmee voorbij aan de eigenlijke kracht van het programma. Daarom ontwikkelden we deze opleiding met als doel je op relatief korte tijd efficiënt met MS Project te leren werken.

 

Praktijkgerichte opleiding MS Project

We starten de lessen bij de basis en maken je geleidelijk aan vertrouwd met de specifieke terminologie, de standaard workflow om een nieuw project op te bouwen, het invullen van de voortgang, de statusrapportering, en het werken met hoofd- en subprojecten.

 

Deze opleiding is heel praktijkgericht en bevat veel realistische oefeningen om de workflow van MS Project volledig onder de knie te krijgen. De kennis die je opdoet kan zowel gebruikt worden in de stand-alone versie van MS Project als in de Online Professional versie die aan de Office 365 licentie kan worden gekoppeld. Het optimaal gebruik van de vele belangrijke functionaliteiten wordt op een gestructureerde wijze uitgelegd, zodat je klaar bent om MS Project in je eigen praktijkomgeving toe te passen.

 

Tijdens de opleiding MS Project komen o.a. onderstaande onderwerpen aan bod:

  • Kennismaking met werkomgeving, instellingen en terminologie binnen Project
  • Projectplanning: workflow, nieuwe projecten initialiseren, werken met basis- en projectkalenders
  • Taken ingeven en structureren, koppelen, handmatig vs. automatisch geplande taken, terugkerende taken, taakkalender, vaste taakkosten,…
  • Restricties instellen en beheren van het kritieke pad
  • Resources: aanmaken, toewijzen aan taken, types en kosten, beschikbaarheid en resourcekalender, berekening hoeveelheid werk
  • Oplossen van overbezetting: oorzaken en remedies, resourceherverdeling
  • Projectopvolging: bijhouden van een basislijn, actuele gegevens inbrengen, projectoverzicht en voortgangscontrole, projectstatistieken
  • Projecten samenvoegen, hoofd- en subprojecten, kennismaking resource-pool
  • Gebruik van de ingebouwde rapporten

 

Lesmomenten

Dit is een 2-daagse opleiding die doorgaat op: Di 20/05 en 27/05/2025

 

Lessen van 09:30 - 16:30

Doelgroep

Iedereen die voor professionele doeleinden aan de slag wilt met MS Project, is welkom in deze opleiding. Ook als je al met het programma werkt / gewerkt hebt, zal je nieuwe dingen bijleren en efficiënter leren werken. 

Toelatingsvoorwaarden

Een basiskennis Excel en een eerste ervaring met projectmanagement zijn aangeraden om het maximale uit de opleiding te halen, maar zijn niet verplicht om aan de lessen deel te nemen.

Opmerkingen

Volgende zaken zijn inbegrepen in de prijs:

·        cursusmateriaal

·        koffie, thee of frisdrank tijdens de pauzes

·        lunch

We werken voor deze opleiding volgens het BYOD-principe (Bring Your Own Device). Breng voor deze opleiding dus je eigen laptop mee (en zorg er uiteraard voor dat hierop een officiële en up-to-date versie van MS Project geïnstalleerd is.

Microsoft biedt verschillende versies aan van MS Project:

1) “Standalone versie“, een eenmalige licentie die wordt aangekocht en geïnstalleerd op één PC of laptop. Bv. versie 2019 of 2021, maar ook versie 2016. Deze kunnen allemaal gebruikt worden voor deze opleiding.

2) MS Project Online Desktop Client is een betalende extensie van Office 365. Deze kan perfect gebruikt worden voor deze opleiding.

3) MS Project for the Web (‘Plan 1’).  Deze versie is volledig web-based en bevat slechts een subset van de mogelijkheden van de standalone of online versie. Deze versie kan NIET gebruikt worden voor deze opleiding.

Datum en tijd

dinsdag 20 mei 2025 (09:30) ⇾ dinsdag 27 mei 2025 (16:30)

Einde inschrijvingen: dinsdag 20 mei 2025 (23:59)
Annulatie mogelijk tot: dinsdag 13 mei 2025 (23:59)

Programma

Prijs

Deelnemer: 600,00 EUR

Contactpersoon

Kristof Nuyts

Kristof Nuyts

0472/974353

kristof.nuyts@thomasmore.be