Vormingscentrum ICT en Technologie

MailChimp: professionele nieuwsbrieven en mailings maken

03-06-2025
Campus Geel - Kleinhoefstraat 4 - 2440 Geel

E-mailmarketing blijft een onmisbare tool voor elke moderne organisatie of onderneming met een sterke online aanwezigheid. Met het flexibele en gebruiksvriendelijke platform van MailChimp maak en stuur je zelf professionele nieuwsbrieven of commerciële mailings naar je klantenbestand en andere leads. Bovendien kan je de resultaten achteraf ook analyseren, waardoor je je digitale communicatie telkens kan bijsturen en optimaliseren, met een hogere ROI als gevolg. Daarnaast is MailChimp ook compatibel met andere applicaties, waardoor je het makkelijk kan integreren in je bestaande marketingmix. 

 

MailChimp: professionele opleiding mailings en nieuwsbrieven maken

Tijdens de opleiding gaan we zowel in op de mogelijkheden van de gratis versie van MailChimp (maximum 2000 contacten), als de betalende opties. We gaan aan de slag op een praktijkgerichte manier, zodat je na afloop meteen resultaat kan boeken. 

 

Koen De Paepe is je ervaren trainer en coach. Hij bouwt zijn lessen logisch op en laat ruimte voor oefenen, vragen en interactie. Koen ontwikkelde speciaal voor deze opleiding up-to-date cursusmateriaal met handleiding, dat je op papier mee naar huis krijgt. 

 

Iedereen kan leren werken met Mailchimp. Het is een zeer gebruiksvriendelijk e-mailprogramma, perfect geschikt voor:

  • Contactpersonen beheren met audience
  • Nieuwe e-mailadressen toevoegen en uitschrijvingen te beheren
  • Gerichte mailings uitsturen op basis van interesses en gedrag
  • Je database met e-mailadressen segmenteren
  • Inschrijvingsformulieren aanmaken voor websites
  • Nieuwsbrieven samenstellen met templates of volgens je eigen ontwerp
  • E-mailcampagnes opzetten en versturen
  • De statistieken van je campagnes bekijken

en nog veel meer…

 

Lesmomenten

Dit is een 1-daagse opleiding die doorgaat op donderdag 05/06/2025.

Les van 09:00 tot 17:30

 

 

Doelgroep

Iedereen die professionele mailings en nieuwsbrieven wil leren maken (of zijn kennis wil uitbreiden), kan aan de opleiding deelnemen. Je hebt geen specifieke voorkennis nodig, al is interesse in e-mailmarketing uiteraard aangeraden om het maximale uit de training te halen. 

Welke profielen zien we vaak tijdens de trainingen? Medewerkers KMO's, VZW's of overheidsinstellingen, marketeers, webmasters, copywriters, freelancers, zelfstandigen met een website/webshop,...

Toelatingsvoorwaarden

Basiskennis van een computer en internet is vereist. Maak op voorhand een (gratis) account aan op MailChimp als je er nog geen zou hebben. Ook al behandelen we ook de betalende opties tijdens de lessen, budget voorzien is niet nodig.

Opmerkingen

Volgende zaken zijn inbegrepen in de prijs:

·        cursusmateriaal

·        koffie, thee of frisdrank tijdens de pauzes

·        lunch

Tijdens deze opleiding werk je op je eigen laptop: vergeet deze dus zeker niet mee te brengen. Heb je geen laptop: geen probleem: er staan ook een aantal vaste PC’s in het opleidingslokaal. Geef het wel even aan bij je inschrijving.

Maak op voorhand een (gratis) account aan op MailChimp als je er nog geen zou hebben. Ook al behandelen we ook de betalende opties tijdens de lessen, budget voorzien is niet nodig.

Datum en tijd

dinsdag 03 juni 2025
09:00 ⇾ 17:30

Einde inschrijvingen: dinsdag 03 juni 2025 (23:59)
Annulatie mogelijk tot: donderdag 29 mei 2025 (23:59)

Programma

Prijs

Deelnemer: 375,00 EUR

Contactpersoon

Kristof Nuyts

Kristof Nuyts

0472/974353

kristof.nuyts@thomasmore.be