Vormingscentrum Onderwijs Mechelen

​​De Kracht van Intervisie in Onderwijs: Verbinden, Reflecteren en Groeien

16-10-2024
Campus Kruidtuin - Lange Ridderstraat 44 - 2800 Mechelen

Ontdek de kracht van intervisie in het onderwijs tijdens deze unieke workshop die een combinatie biedt van persoonlijke interactie en online verdieping. Intervisie is een methode waarbij leerkrachten in een begeleide setting samen komen om werkervaringen uit te wisselen, samen te reflecteren en van elkaar te leren om oplossingen te vinden die niet in een handleiding staan. Deze methode versterkt de professionele ontwikkeling en ondersteunt persoonlijke groei.

 

Onze workshop begint met een halve dag op de campus, waar we de principes van intervisie verkennen. Dit wordt gevolgd door drie interactieve online sessies van elk drie uur, waarbij deelnemers de kans krijgen om hun ervaringen te delen, en de werkvorm in te oefenen, om tegelijkertijd hun onderwijspraktijken te verfijnen.

 

Deze workshop is ideaal voor leerkrachten die hun professionele ontwikkeling willen verdiepen en de samenwerking binnen hun teams willen verbeteren.

 

Na deze vorming kan je…

  • inzicht verkrijgen in de basisprincipes van intervisie en hoe deze toegepast kunnen worden om reflectieve praktijken onder leerkrachten te bevorderen;
  • effectieve feedbacktechnieken ontwikkelen en toepassen, wat essentieel is voor het ondersteunen en verbeteren van onderwijskwaliteit;
  • een netwerk van ondersteunende collega’s opbouwen en leren hoe je duurzame relaties kunt onderhouden die bijdragen aan professionele groei en verbetering van het onderwijs.

Doelgroep

klasleerkrachten, schoolleiding

Opmerkingen

Blijf je graag op de hoogte van ons professionaliserings- en nascholingsaanbod? Schrijf je dan in op onze nieuwsbrief.

Datum en tijd

woensdag 16 oktober 2024
09:00 ⇾ 12:00

Einde inschrijvingen: zondag 13 oktober 2024 (00:00)
Annulatie mogelijk tot: woensdag 02 oktober 2024 (00:00)

Programma

Docenten

Joris Van Waes

Joris Van Waes

Docent didactiek, innovator en krachtig lesgeven in de A-finaliteit - Lerarenopleiding Thomas More

Meer

Prijs

Deelnemer: 155,00 EUR

Contactpersoon