Onderwijs en Leren

Meerdaagse opleiding: Studeren met succes

23-01-2025
Campus Sint-Andries - Sint-Andriesstraat 2 - 2000 Antwerpen

Als leerlingen zelfstandig studeren, kiezen ze er vaak voor om de leerstof over te schrijven in een samenvatting of te herlezen, met een markeerstift in de aanslag. Die populaire studeerstrategieën zorgen echter niet noodzakelijk voor een diepgaande verwerking van de leerstof. Welke studeerstrategieën zijn dan wel effectief? En waarom? En vooral: hoe kan je als leraar of leerbegeleider leerlingen leren hoe ze kunnen studeren?

 

Naast het aanleren van effectieve leerstrategieën, focussen we tijdens deze masterclass op het ontwikkelen van meer algemene vaardigheden om het leerproces te sturen. Hoe kunnen leerlingen hun leerproces succesvol plannen, evalueren en bijsturen? Waarom is het zo belangrijk om sterke studeergewoontes te ontwikkelen en hoe doe je dat dan? Hoe kunnen we de motivatie van onze leerlingen verhogen?

Deze masterclass helpt jullie om leerlingen te ondersteunen in hun groeiproces tot zelfregulerende leerlingen.

Tot slot bekijken we ook hoe jouw collega’s ondersteund kunnen worden om hun leerlingen op een effectieve manier te studeren en hoe je een samenhangend, schoolbreed beleid betreffende leren studeren kan uitzetten.

 

Spreker: Eva Maesen        

Doelgroep

Leercoaches, studiebegeleiders, onderwijsondersteuners, leraren,...

Datum en tijd

Einde inschrijvingen: woensdag 22 januari 2025 (12:00)
Annulatie mogelijk tot: woensdag 22 januari 2025 (23:59)

Programma

Prijs

Deelnemer: 245,00 EUR

Organisator

Expertisecentrum Onderwijs en Leren

Expertisecentrum Onderwijs en Leren

excel@thomasmore.be

Contactpersoon