Vormingscentrum Onderwijs Kempen

AI in het Onderwijs: Verkenning, Reflectie en Verantwoordelijkheid

14-01-2025
Campus Vorselaar - Lepelstraat 2 - 2290 Vorselaar

Ben jij als leerkracht in het secundair onderwijs op zoek naar een diepgaand begrip van Artificial Intelligence (AI) en hoe je dit op een ethisch verantwoorde manier kunt integreren in jouw onderwijspraktijk? Dan is onze navormingssessie over AI in het onderwijs precies wat je nodig hebt!

 

In een tijdperk waarin technologie een steeds grotere rol speelt, is het van cruciaal belang om niet alleen de mogelijkheden, maar ook de ethische implicaties van AI te begrijpen. Onze navorming biedt een holistische benadering, waarbij we niet alleen de kracht van AI-tools verkennen, maar ook kritisch reflecteren op hoe ze kunnen worden toegepast in de klas.

 

Tijdens deze sessie behandelen we volgende aspecten:

  • diepgaand begrip van AI
  • ethiek en verantwoordelijkheid
  • visies op de toekomst van onderwijs met AI
  • AI-tools (tekst, beeld en klank) verkennen en toepassen in een onderwijscontext

 

Na deze sessie krijg je inzicht in hoe artificiële intelligentie in de klas -en schoolpraktijk kan toegepast worden, reflecteer je over hoe je als leerkracht ethisch en mediawijs kan omgaan met artificiële intelligentie en heb je enkele AI-tools uitgetest in functie van jouw klaspraktijk.

 

Docent

Roel Coesemans

Lerarenopleider Nederlands Thomas More met jarenlange ervaring als leraar Engels in het Sint-Gummaruscollege in Lier. Voorheen specialiseerde hij zich in sociolinguïstisch onderzoek naar journalistiek taalgebruik tijdens een doctoraat in de taalkunde.

 

Jean Pierre Pluymers

Lerarenopleider met informatica en digitale vaardigheden als specialiteit. Daarnaast heeft hij heel wat expertise vergaard in het domein Blended Learning

Doelgroep

Leraren eerste graad

 

Datum en tijd

dinsdag 14 januari 2025
13:30 ⇾ 16:00

Einde inschrijvingen: zondag 12 januari 2025 (13:30)
Annulatie mogelijk tot: dinsdag 31 december 2024 (13:30)

Programma

Prijs

Deelnemer: 65,00 EUR

Contactpersoon