Onderwijs en Leren

Hoe streef je samen met je team naar goed onderwijs op de (basis)school? Een schoolleider aan het woord

29-05-2024

Ik ben trots dat ik 29 mei het verhaal van WIJS! – Sterk onderwijs in Utrecht mag vertellen .

Het is het verhaal van een stichting die besloot te opereren vanuit 1 gezamenlijke visie en daarmee uniek in Nederland werd. Op alle scholen wordt robuust kennisrijk onderwijs gegeven, volgens een doordacht organisatie model, waarin hiërarchie passief aanwezig is en we vakmanschap en expertise voorop plaatsten.

Acht jaar geleden werd het zaadje gepland voor wat nu WIJS! Is geworden. We nemen de toehoorder mee in de stappen die we hebben gezet om een complete onderwijsorganisatie te kantelen. We vertellen over de diverse rollen binnen onze scholen, over dienend, gedeeld en kwetsbaar leiderschap en over de kansen die er zijn als je ECHT gaat samenwerken. Tijdens de sessie zal ik ook stil staan bij de ontwikkeling van ons nationale kennis curriculum en het belang van dit doordachte curriculum benadrukken.

Een organisatie kantelen is de start geweest van een zoektocht die eigenlijk nooit meer stopt. Als je kiest voor de WIJS!-manier is de onvermijdelijke conclusie dat je kiest voor voortdurend leren en verbeteren met elkaar. We hebben gemerkt dat onze manier van werken voor veel energie in de verschillende teams zorgt en tegelijkertijd is het complex en vraagt het doorzettingsvermogen. Verwacht een doorkijkje in de wisselwerking tussen leerteams van leraren, de kc-er en hun platform en de basishouding van de leidinggevenden in de organisatie.

Vol overtuiging zal ik ons verhaal vertellen met een boodschap die we, in de huidige tijdsgeest, zo ontzettend hard nodig hebben.

 

Spreker: Dave van der Geer is directeur van Wijs! scholen De Willibrordschool en de St. Bonifatius, te Vleuten en Haarzuilens.

Doelgroep

Algemeen

Locatie opmerkingen

Online

Datum en tijd

woensdag 29 mei 2024
14:30 ⇾ 15:30

Einde inschrijvingen: woensdag 29 mei 2024 (12:00)

Prijs

Deelnemer: 15,00 EUR

Personeel Thomas More: 0,00 EUR

Student Thomas More: 0,00 EUR

Organisator

Expertisecentrum Onderwijs en Leren

Expertisecentrum Onderwijs en Leren

excel@thomasmore.be

Contactpersoon

Lyn Pauwels

Lyn Pauwels

+32 3 432 19 04

lyn.pauwels@thomasmore.be