Vormingscentrum ICT en Technologie

Excel – Power Pivot (Business Intelligence)

12-06-2025
Campus Geel - Kleinhoefstraat 4 - 2440 Geel

Tijdens deze opleiding gaan we aan de slag met Power Pivot, een geavanceerde BI-tool binnen Excel die je in staat stelt om grote hoeveelheden gegevens te organiseren, te analyseren en te visualiseren.

 

Waarom zou je deze opleiding volgen?

Elke manager of bedrijfsleider heeft voortdurend heel wat KPI’s op te volgen om de ROI van de organisatie in kaart te brengen. Steeds vaker beschik je hierbij over een massa data en indicatoren die dagelijks worden gegenereerd en die je efficiënt moet kunnen monitoren, meten en analyseren. Dit proces staat bekend als Business Intelligence (vaak afgekort tot BI). Het is van cruciaal belang om je BI volledig onder controle te hebben, zodat je op elk moment de juiste conclusies kan trekken om je organisatie bij te sturen waar nodig en je competitief voordeel op je concurrenten te behouden.

 

Tijdens deze opleiding gaan we hiervoor aan de slag met Power Pivot, een geavanceerde BI-tool binnen Excel die je in staat stelt om grote hoeveelheden gegevens te organiseren, te analyseren en te visualiseren. Power Pivot helpt je om complexe relaties tussen verschillende datasets te creëren en diepgaande analyses uit te voeren, zonder de beperkingen van traditionele Excel-formules.

 

Met Power Pivot kan je:

  • Grote hoeveelheden gegevens verwerken zonder prestatieverlies
  • Verbanden leggen tussen verschillende datasets voor meer diepgaande analyses
  • Aantrekkelijke en dynamische rapporten en dashboards maken

 

Tijdens deze opleiding Power Pivot in Excel komen o.a. onderstaande onderwerpen aan bod:

  • Combineren van verschillende tabellen, zonder Vlookup/Xlookup
  • Data ophalen in andere bestanden dan Excel
  • Data Model opbouwen en links leggen tussen verschillende tabellen
  • Pivot Tabels voor gevorderden: hoe combineer je verschillende tabellen in 1 Pivot?
  • Het gebruik van Measures/KPI: hoe maak je extra berekeningen/analyses met (DAX) formules in een Pivot die niet in je oorspronkelijke data stonden?
  • Conditional Format in Pivots
  • Enkele nuttige tools: Slicers, Timelines, Group,…

 

Wim Verhaege is je gedreven Excel-trainer. Hij bouwt zijn lessen logisch op, laat ruimte voor interactie en vragen en werkt vooral erg praktijkgericht. Wat je leert, kan je dus meteen toepassen.

 

Deze training Power Pivot vormt samen met de training Power Query het tweeluik Business Intelligence met Excel. Neem dus zeker eens een kijkje voor een volledig uitgeruste “Excel BI-toolbox”.

 

Je neemt best je eigen laptop mee voor deze opleiding en zorg dat deze beschikt over een legale versie van Excel met Power Pivot. Op deze link kan je nakijken welke versies in aanmerking komen. We raden een versie aan van minstens 2019.

 

Heb je geen laptop: geen probleem. Er staan een aantal vaste PC’s in het opleidingslokaal die je kosteloos mag gebruiken. Geef het wel even aan bij je inschrijving dat je een vast toestel wil reserveren. 

 

Lesmomenten

Dit is een 1-daagse opleiding die doorgaat op: Do 12/06/2025.

Les van 09:30 - 16:30

 

Doelgroep

Iedereen die de krachtige BI-oplossingen in Excel wil leren kennen en gebruiken, kan aan deze opleiding deelnemen. Grondige kennis van grafieken, tabellen, draaitabellen en de bekendste rekenformules (som, gemiddelde,...) is nodig om het maximale uit de lessen te kunnen halen.

Toelatingsvoorwaarden

Doorgedreven kennis van Excel

Opmerkingen

Volgende zaken zijn inbegrepen in de prijs:

·        cursusmateriaal

·        koffie, thee of frisdrank tijdens de pauzes

·        lunch

Je neemt best je eigen laptop mee voor deze opleiding. Heb je geen laptop: geen probleem. Er staan een aantal vaste PC’s in het opleidingslokaal die je kosteloos mag gebruiken. Geef het wel even aan bij je inschrijving dat je een vast toestel wil reserveren.

Datum en tijd

donderdag 12 juni 2025
09:30 ⇾ 16:30

Einde inschrijvingen: donderdag 12 juni 2025 (23:59)
Annulatie mogelijk tot: dinsdag 26 november 2024 (23:59)

Programma

Prijs

Deelnemer: 400,00 EUR

Contactpersoon

Kristof Nuyts

Kristof Nuyts

0472/974353

kristof.nuyts@thomasmore.be