Vormingscentrum ICT en Technologie

Grafisch vormgeven met Adobe – Basisopleiding

13-02-2025
Campus Geel - Kleinhoefstraat 4 - 2440 Geel

In steeds meer beroepen heb je een basiskennis Grafische Vormgeving nodig. Denk maar aan marketeers, social media consultants, communicatiemedewerkers… Vaak is kennis van grafische programma’s (meestal Adobe) een must of op z’n minst een groot pluspunt bij het solliciteren, zonder dat je daarvoor een volleerd grafisch vormgever hoeft te zijn of moet weten waarvoor élk tooltje dient. In de meeste gevallen gebruik je bovendien toch 80% van de tijd maar 20% van de functionaliteiten die beschikbaar zijn. We gaan tijdens deze opleiding dan ook heel gericht te werk, zodat je na afloop de belangrijkste functionaliteiten van Adobe Creative Cloud onder de knie hebt.

Tijdens deze cursus Grafische Vormgeving Basis leren we je de fundamenten van grafisch design en duiken we in Adobe InDesign (opmaak), Adobe Illustrator (illustraties) en Adobe Photoshop (fotobewerking). We starten met het bestuderen van de interface, die voor alle Adobe-software op een soortgelijke manier is opgebouwd. Daarna gaan we met de programma’s afzonderlijk aan de slag en krijg je onder de knie hoe je ze in combinatie met elkaar gebruikt om tot een afgewerkt product/project te komen. Denk aan fysieke dragers, zoals brochures, posters of flyers en online toepassingen of social media.

Tijdens deze opleiding Basis Grafische Vormgeving komen onderstaande onderwerpen aan bod:

  • Fundamenten van grafische design
  • De Adobe interface
  • Intro grafische formaten
  • Pixel of vector?
  • Wat doe ik in welk pakket?
  • InDesign fundamenten
  • Illustrator fundamenten
  • Photoshop fundamenten

 

Lesmomenten

Dit is een 4-daagse opleiding die doorgaat op: Do 13/02, Vr 14/02, 20/02 en 21/02/2025

Lessen van 9.30 tot 16.30 uur

Doelgroep

Iedereen die een basiskennis grafische vormgeving nodig heeft en wil leren werken met Adobe Creative Cloud, is welkom op deze training. Je hebt geen specifieke voorkennis nodig (natuurlijk moet je wel met een computer kunnen werken). Wat voor profielen zien we vaak bij de cursisten? Fotografen, redacteurs, communicatiemedewerkers, marketeers, social media consultants,.... die voor hun professionele activiteiten regelmatig met Adobe moeten werken, zonder daarbij op "expert"-niveau te zitten. Ook als je bijvoorbeeld vaak projecten moet briefen aan externe grafische bureaus (en/of hun geleverde werk nadien moet beoordelen), zal je voordeel halen uit de lessen. Na afloop van de opleiding heb je een goede basiskennis om zelf verder aan de slag te gaan en je skills uit te breiden.

Toelatingsvoorwaarden

Basiskennis van een computer en internet is vereist.

Opmerkingen

Volgende zaken zijn inbegrepen in de prijs:

·        cursusmateriaal

·        koffie, thee of frisdrank tijdens de pauzes

·        lunch

Tijdens deze opleiding werk je op je eigen laptop: vergeet deze dus zeker niet mee te brengen. Heb je geen laptop: geen probleem: er staan ook een aantal vaste PC’s in het opleidingslokaal. Geef het wel even aan bij je inschrijving.

 

Datum en tijd

donderdag 13 februari 2025 (09:30) ⇾ vrijdag 21 februari 2025 (16:30)

Einde inschrijvingen: donderdag 13 februari 2025 (23:59)
Annulatie mogelijk tot: donderdag 06 februari 2025 (23:59)

Programma

Prijs

Deelnemer: 925,00 EUR

Contactpersoon

Kristof Nuyts

Kristof Nuyts

0472/974353

kristof.nuyts@thomasmore.be