Vormingscentrum ICT en Technologie

SharePoint - Intranet bouwen en beheren

25-11-2024
Campus Geel - Kleinhoefstraat 4 - 2440 Geel

De meeste bedrijven en organisaties gebruiken tegenwoordig Microsoft (Office) 365 en hanteren SharePoint als moderne cloud-oplossing i.p.v. netwerkschijven en/of interne servers voor het opslaan, beheren en delen van documenten en informatie. Het is dan ook erg geschikt voor digitale samenwerking (want tegenwoordig is het uiteraard niet langer vanzelfsprekend dat collega's zich in dezelfde fysieke kantoorruimte bevinden). 

 

De diverse mogelijkheden van SharePoint zorgen ervoor dat het een ideaal platform is om te gebruiken als Intranet voor je organisatie. Je hoeft bovendien geen IT'er te zijn om het te ontwerpen / onderhouden (op voorwaarde dat je het op de correcte manier doet). 

 

SharePoint: Intranet bouwen en beheren

Tijdens deze training focussen we op het bouwen en beheren van een Intranet-portaal met behulp van SharePoint. Je leert hoe je mooie pagina’s maakt, met de juiste onderdelen, hoe het toegangsbeheer in elkaar zit.. Je krijgt kortom de technieken onder te knie om een bruikbaar geheel te ontwerpen dat voor je organisatie meteen toepasbaar is.

 

Tijdens deze opleiding SharePoint - Intranet bouwen komen o.a. onderstaande aspecten aan bod:

  • Intro site-types (Communicatie site – Team-site)
  • Site-architectuur : Home site en Hub site
  • Navigatie opzetten
  • Kleurenthema opladen
  • Mooie pagina’s bouwen
  • Toegangsbeheer
  • Voorbeelden en waar meer informatie vinden

 

Marijn Somers, door Microsoft erkend als MVP voor Office Apps & Services, is je ervaren trainer en coach. Met meer dan 16 jaar ervaring in functionele SharePoint-implementaties bij grote en kleine organisaties, is hij de juiste man op de juiste plaats om zijn kennis en ervaring door te geven aan zijn cursisten. 

 

Lesmomenten

Dit is een 1-daagse opleiding die doorgaat op: Ma 25/11/2024

Lessen van 09:30 - 16:30

 

Doelgroep

Deze opleiding is ideaal voor iedereen die aan de hand van SharePoint een Intranet wil (uit)bouwen of beheren voor zijn of haar organisatie. 

Toelatingsvoorwaarden

Je hebt in principe geen specifieke voorkennis nodig, al is enige ervaring met SharePoint uiteraard wel aanbevolen om het maximale uit de training te halen.

Opmerkingen

Volgende zaken zijn inbegrepen in de prijs:

·        cursusmateriaal

·        koffie, thee of frisdrank tijdens de pauzes

·        lunch

Je neemt best je eigen laptop mee voor deze opleiding. Heb je geen laptop: geen probleem. Er staan een aantal vaste PC’s in het opleidingslokaal die je kosteloos mag gebruiken. Geef het wel even aan bij je inschrijving dat je een vast toestel wil reserveren

Datum en tijd

maandag 25 november 2024
09:30 ⇾ 16:30

Einde inschrijvingen: maandag 25 november 2024 (23:59)
Annulatie mogelijk tot: maandag 18 november 2024 (23:59)

Programma

Prijs

Deelnemer: 375,00 EUR

Contactpersoon

Kristof Nuyts

Kristof Nuyts

0472/974353

kristof.nuyts@thomasmore.be