Vormingscentrum Onderwijs Kempen

Internet: Safe en Fun! Preventietools en werkvormen voor veilig internetgebruik.

22-12-2023
Campus Vorselaar - Lepelstraat 2 - 2290 Vorselaar

Tijdens deze sessie kom je meer te weten over wat Child Focus doet, met specifieke aandacht voor het preventiewerk. Child Focus is naast de Stichting voor Vermiste en Seksueel Uitgebuite Kinderen, immers ook het Belgische Centrum voor Veilig Internet. Vanuit dat perspectief promoot Child Focus een leuk, veilig en verantwoord internetgebruik op verschillende manieren: gaande van de ontwikkeling van pedagogisch-didactisch materiaal, tot vormingen en campagnes voor het grote publiek.  

Je maakt kennis met tal van preventietools en activerende werkvormen die je kan inzetten in de begeleiding met kinderen en jongeren.  De preventietools raken tal van e-safety thema’s aan, met o.a. online challenges, sexting, sextortion, grooming, veilig wachtwoord en cyberpesten. 

 

Wil jij kinderen en jongeren weerbaar maken op het Internet? Schrijf je in! 

 

Inne Cornu orthopedagoog en seksuoloog, Project & Preventie Manager bij Child Focus Belgium, de Stichting voor Vermiste en Seksueel Uitgebuite Kinderen waar ze (inter)nationale projecten beheert over e-safety, de preventie van verdwijningen en de seksuele uitbuiting van minderjarigen, online en offline. Ze is verantwoordelijk voor STAR+, een online tool voor jongeren met een verstandelijke beperking en een autismespectrumstoornis en voor GPS, een tool ter preventie van slachtofferschap tienerpooiers bij meisjes die verblijven in een jeugdhulpvoorziening. Daarnaast geeft Inne in die domeinen opleiding aan leraren, begeleiders en politieagenten. 

Doelgroep

leraren lager onderwijs bovenbouw en secundair onderwijs, leerlingbegeleiders, ondersteuners, leidinggevenden, zorgcoördinatoren

Locatie opmerkingen

Er is parkeergelegenheid aan sportcentrum De Dreef en aan de openbare bibliotheek van Vorselaar.

Datum en tijd

vrijdag 22 december 2023
13:30 ⇾ 16:30

Einde inschrijvingen: woensdag 20 december 2023 (23:59)
Annulatie mogelijk tot: vrijdag 08 december 2023 (23:59)

Programma

Prijs

Deelnemer Donche: 50,00 EUR