Vormingscentrum Logopedie en Audiologie

Persoonsgestuurde zorg bij volwassenen met NAH: ONLINE

15-10-2024

In de zorg ligt de klemtoon op een biopsychosociale benadering met aandacht voor psychologische en sociale factoren voor herstel. Voor volwassenen met een niet-aangeboren hersenletsel (NAH) is het belangrijk dat ze  de regie krijgen over hun eigen revalidatietraject en dat ze geïnformeerde keuzes maken.

Tijdens deze studiedag leer je technieken inzetten om de hulpvraag samen helder te formuleren. Je zorgt ervoor dat de focus niet alleen ligt op de gevolgen van NAH, maar ook op de actieve deelname aan de maatschappij. Je formuleert realistische en haalbare behandeldoelen op maat en maakt behandelstappen behapbaar en concreet. Bovendien leer je begrippen zoals ecogram, CLEVER, kleurthermometer, functieprofiel en AGR echt begrijpen en krijgt handvatten om hier praktisch me aan de slag te gaan.

 

In de voormiddag krijg je recente wetenschappelijke inzichten over persoonsgestuurde zorg bij NAH. In de namiddag maak je aan de hand van concrete casussen de vertaalslag van die inzichten naar de klinische praktijk. Samen denken we kritisch na hoe je de persoon kan ondersteunen bij leven met een hersenletsel.

 

Spreker:

  • Dorien Vandenborre, logopedist, docent Logopedie en Audiologie en onderzoeker Mens en Welzijn Thomas More

 

Doelgroep: Logopedisten

 

Datum en tijd

dinsdag 15 oktober 2024
09:30 ⇾ 16:30

Einde inschrijvingen: dinsdag 08 oktober 2024 (23:59)
Annulatie mogelijk tot: dinsdag 01 oktober 2024 (23:59)

Programma

Prijs

logopedist: 140,00 EUR

Student: 70,00 EUR

Organisator

Vormingscentrum  Logopedie en Audiologie

Vormingscentrum Logopedie en Audiologie

vc.logopedieaudiologie@thomasmore.be

Contactpersoon

Greet Goethals

Greet Goethals

03/432.40.40

vc.logopedieaudiologie@thomasmore.be