64% van de bevolking maakt seksueel grensoverschrijdend gedrag mee.
Dat betekent heel simpel: je bent of je kent een slachtoffer. Het onderwerp is niet meer weg te denken uit de media en kent steeds meer draagwijdte op de werkvloer. Het is dus geen kwestie of je er mee in aanraking komt, maar wanneer.
In deze vorming kijken we in eerste instantie naar wat dat eigenlijk betekent: ‘grensoverschrijdend gedrag’. We gaan daarbij verder dan seksualiteit alleen, maar bekijken de complexiteit van grenzen en grenzen aangeven. Je leert grenzen aanvoelen en ze navigeren. En dat voor zowel je eigen referentiekader als voor de doelgroep waar je mee werkt.
Daarnaast maken we ruimte voor de gevolgen van grensoverschrijdend gedrag: wat gebeurt er als er over onze grenzen gegaan wordt? Wat zijn natuurlijke reacties? Deze informatie zetten we vervolgens om in: hoe kunnen we daarop reageren?
De workshop is zeer praktijkgericht en start vanuit real life cases. Het idee is om je direct inzetbare tools te geven die je vertrouwen als hulpverlener vergroten. Wat doe je bijvoorbeeld als iemand je in vertrouwen neemt of wanneer je iets ziet gebeuren dat grensoverschrijdend is? Hoe ga je om met verschillende visies op ‘grensoverschrijdend gedrag’?
Kortom: een must have toolkit als hulpverlener in eender welk werkveld!
PRAKTISCHE INFORMATIE
Locatie
Thomas More | Campus Sanderus, Molenstraat 8, 2018 Antwerpen.
Trainer
Ayke Gubbels is oprichter van PUNT. vzw, een organisatie die zich inzet voor slachtoffers van seksueel grensoverschrijdend gedrag. Ze is daarnaast zeer gepassioneerd vormingswerker rond het thema grenzen en grensoverschrijdend gedrag en staat in voor de opleidingen van onder andere: politie, eerstelijnspsychologen, leerlingen, jeugdwerkers, leerkrachten, … Kortom: ze weet een verhaal te vertellen dat écht relevant is voor jou en je doelgroep.
Doelgroep
Iedereen die deze tookkit kan gebruiken, zoals hulpverleners, psychologisch geschoolden, leidinggevenden, HR-medewerkers, maatschappelijk werkers, (ortho)pedagogisch geschoolden, zorgcoördinatoren, leerkrachten …
Data & prijs
- Datum | di. 22 oktober 2024.
- Uur | van 09u30 tot 16u30
- Groepsgrootte | min. 12 – max. 30
- Prijs | € 150 (documentatie, broodjeslunch en koffiepauzes inbegrepen)
- Inschrijven | kan tot 15 oktober 2024 (let wel; indien volzet, vroeger)
Deze opleiding komt in aanmerking voor de kmo-portefeuille. Kies bij je aanvraag Thomas More Mechelen-Antwerpen vzw (erkenningsnummer DV.O103535) als dienstverlener en thema ‘beroepsspecifieke competenties’.
KMO-portefeuille kan ingezet worden als de opleiding rechtstreeks gevolg heeft op de algemene werking van de KMO op vlak van personeelsbeleid, bv. door HR-verantwoordelijke of zaakvoerder die weegt op het personeelsbeleid binnen de onderneming. Het erkenningsnummer van Thomas More Mechelen-Antwerpen vzw is DV.O103535. Voor een subsidieaanvraag en al je gerelateerde vragen kan je terecht bij www.vlaio.be.