Vormingscentrum Bedrijf, Organisatie en Toerisme

Social Media als reisplanner en verkoopskanaal (NL)

07-11-2023
Campus De Vest - Zandpoortvest 60 (C blok) - 2800 Mechelen

Wij nodigen je van harte uit voor een inspirerende vormingsessie waarin we de impact van social media op de reiswereld verkennen. De sessie wordt gegeven door Kim Matthyssens van Smart Media Agency en in haar boeiende sessie zal ze uiteenzetten hoe social media steeds meer fungeert als een essentiële zoekmachine voor reizigers. Zij was een keynote spreker op het VVR congres in april '23.

De tijd dat vakantiegangers alleen brochures doorploegden of reisgidsen kochten in de boekhandel, behoort tot het verleden. Hedendaagse (jonge) reizigers zoeken online naar inspiratie en informatie, waarbij social media een cruciale rol spelen. Voor reisprofessionals is het nu van het grootste belang om een doordachte socialmediastrategie te ontwikkelen. Wie deze kans mist of het verkeerd aanpakt, loopt het risico om klanten onvoldoende te bereiken en daarmee ook om omzet mis te lopen.

Kim zal ingaan op belangrijke vraagstukken voor reisprofessionals, zoals: Hoe zorg je ervoor dat potentiële klanten jou vinden? Wat is de waarde van een effectieve hashtagstrategie? Wat houdt User Generated Content in, en hoe kun je dit optimaal benutten? Welk type content past het beste bij welk platform?

Deze vormingsessie biedt een uitgelezen kans om inzichten te vergaren en te leren hoe je social media kunt inzetten als een krachtige tool om jouw reisbedrijf naar nieuwe hoogten te tillen. We kijken ernaar uit om je te verwelkomen en samen te ontdekken hoe de reisvan jouw klant begint op social media. Tevens is deze vorming het resultaat van een nauwe samenwerking met de Belgian Travel Confederation (BTC) dat instaat voor opleidingen op het Belgian travel Academy-platform (BTA). BTA staat centraal voor kwalitatieve opleidingen, ontworpen door en voor professional in de reissector.

Achteraf kan je ook aansluiten bij de Debatavond Social Media in Toerisme en het aansluitende netwerkevenement. Dit is gratis voor deelnemers aan deze vormingsessie. Meer info vind je bij de modules.

 

Doelgroep

Elke reisprofessional

Datum en tijd

dinsdag 07 november 2023
15:30 ⇾ 21:00

Einde inschrijvingen: dinsdag 07 november 2023 (12:00)
Annulatie mogelijk tot: dinsdag 07 november 2023 (12:00)

Programma

15:30 - 21:00
Social Media : Kim Matthyssens – Smart Media Agency (NL)
18:15 - 20:00
Debatavond Social Media in Toerisme
20:00 - 21:00
Netwerkmoment

Prijs

Bediende paritair comité 200: 0,00 EUR

Deelnemer online: 25,00 EUR

Deelnemer op campus: 50,00 EUR

Personeel Thomas More: 0,00 EUR

Student: 0,00 EUR



Prijs opmerkingen

Externe deelnemer: €50 per seminarie

Deelnamekost omvat:

vormingsessie + broodje + debatavond + netwerkreceptie

Contactpersoon

Griet Troukens

Griet Troukens

0032495291112

griet.troukens@thomasmore.be