Vormingscentrum Onderwijs Kempen

Lerend Netwerk voor aanvangsbegeleiders

10-10-2024
Campus Vorselaar - Lepelstraat 2 - 2290 Vorselaar

Samen voor sterke leraren in kwaliteitsvol onderwijs!

 

Het doel van dit lerend netwerk is als professionals van elkaar te leren door middel van interactie en kennisuitwisseling. Het delen van ‘best practices’, het aanpakken van gemeenschappelijke uitdagingen en het bevorderen van professionele ontwikkeling van jou als aanvangsbegeleider.

 

We gaan samen aan de slag met case studies, relevante literatuur, praktische tools en resources. Door middel van  een gestructureerde aanpak om het lerend netwerk voor aanvangsbegeleiders succesvol op te zetten, evolueren we naar een waardevol platform voor professionele ontwikkeling en kennisdeling.

 

De belangrijkste leerdoelen voor het lerend netwerk van aanvangsbegeleiders variëren afhankelijk van de specifieke behoeften van de deelnemers en de leerdoelen van het netwerk.

 

Enkele mogelijke leerdoelen:

  • Kennisdeling: deelnemers leren van elkaars ervaringen, best practices en innovatieve benaderingen op het gebied van aanvangsbegeleiding.
  • Professionele ontwikkeling: deelnemers verbeteren hun professionele vaardigheden en competenties, zoals leiderschap, communicatie en effectieve samenwerking.
  • Reflectie en zelfbewustzijn: het netwerk biedt een veilige ruimte voor deelnemers om te reflecteren op hun eigen praktijk (sterke punten en ontwikkelingsbehoeften) om zo hun zelfbewustzijn te vergroten.
  • Netwerken en samenwerking: deelnemers bouwen waardevolle professionele relaties op binnen het netwerk, en verkennen mogelijk samenwerkingsmogelijkheden voor toekomstige projecten of initiatieven.
  • Het bevorderen van innovatie: het lerend netwerk kan dienen als een broedplaats voor ideeën en innovatieve oplossingen, waar deelnemers worden aangemoedigd om nieuwe benaderingen uit te proberen en te experimenteren.

 

Een deelname aan een lerend netwerk voor aanvangsbegeleiders is een waardevolle investering in je professionele ontwikkeling en groei, waardoor je een effectievere en zelfverzekerde begeleider zal worden.

 

Docent

Anke Deckers

coachtrainer en docent lerarenopleiding Thomas More - Deep Democracy trainer – HGW trainer

 

Doelgroep

mentoren basis- en secundair onderwijs, zorgbegeleiders, ondersteuners, leidinggevenden

 

Datum en tijd

donderdag 10 oktober 2024
13:30 ⇾ 16:00

woensdag 20 november 2024
09:30 ⇾ 12:00

woensdag 26 februari 2025
09:30 ⇾ 12:00

donderdag 08 mei 2025
13:30 ⇾ 16:00

Einde inschrijvingen: dinsdag 08 oktober 2024 (13:30)
Annulatie mogelijk tot: donderdag 26 september 2024 (13:30)

Programma

Prijs

Deelnemer: 210,00 EUR

Contactpersoon